Nazorginstructie

 

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als de tatoeage is afgedekt met huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. Je mag met een tatoeage wel douchen. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer twee weken tot deze opperhuid genezen is. De onderhuidse genezing kan tot twee maanden duren. Na twee weken mag weer gezwommen worden en gebruik worden gemaakt van de sauna en zonnebank.

Behandel de onbedekte tatoeage wond als volgt

Was de tatoeage twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep en water; dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek droog. Smeer de wond in met een zalf die je van de tatoeëerder hebt gekregen of die hij of zij je 
aanraadt.

Genezingstips

 

Zorg ervoor dat je de tatoeagewond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt).

Zorg ervoor dat je niet krabt aan de tatoeagewond of losse velletjes eraf trekt. de tatoeagewond mag niet niet bedekt worden met strakke of vervuilde kleding.

Zorg ervoor dat je de tattoo insmeert met Bepanthen zalf ( baby variant ). Doe dit 4x per dag na de tweede dag.
Daarna 2 weken lang 1 á 2 x per dag.

Dek de tatoeagewond niet af met pleisters of verband.

Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.( 14 dagen )

Stel de tatoeagewond niet bloot aan zonlicht of de zonnebank.

Gebruik geen vaseline, uierzalf of unicure.

Vermijd direct zonlicht voor 14 dagen na het zetten van de tattoo.

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand.

Bijwerken van de tatoeage

 

Onze artiesten geven een garantie op bijwerken tot 1 jaar na het zetten van de tatoeage. Dit is kosteloos tenzij het gaat om tatoeage op handen of voeten. Denk je dat de tatoeage moet worden bijgewerkt? Stuur dan een foto naar de desbetreffende artiest die jouw tatoeage heeft gezet.