Het verwijderen van second skin

Wat is second skin?

Second skin is een beschermende folie die gebruikt wordt om een nieuwe tattoo te beschermen. Het is gemaakt van een dunne, transparante ademende laag die op de tattoo geplakt wordt en het helpt om infecties te voorkomen en het genezingsproces te versnellen.

 

Aanbrengen van second skin

Second skin kan door de tattoo-artiest worden aangebracht na het zetten van de tattoo. Het wordt aangebracht door het op de tattoo te plakken en de luchtbellen te verwijderen. De artiest zorgt ervoor dat de second skin volledig op de tattoo aansluit, zodat de tattoo volledig beschermd is.

 

Randjes, douchen/sporten, allergie

De artiest zorgt ervoor dat de randjes van de second skin goed vastzitten, zodat deze niet loslaat tijdens het dragen. Als je gaat douchen of sporten, probeer dan de second skin zo droog mogelijk te houden. Als je allergisch bent voor de second skin, neem dan contact op met je tattoo artiest of huisarts voor advies.
Let op! Er kan wondvocht, bloed of overtollige inkt onder de second skin komen, schrik hier niet van, dit is heel normaal.

 

Verwijderen van de second skin

Verwijder de second skin na ongeveer 3 tot maximaal 5 dagen onder de douche. Was je handen goed voordat je de second skin verwijdert, om infecties te voorkomen. Verwijder de second skin door deze voorzichtig los te peuteren van de tattoo in tegengestelde richting van onder na boven. Gebruik geen scherpe voorwerpen om de second skin te verwijderen, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de tattoo. Nadat de second skin is verwijderd, smeer je een nazorgzalf op de tattoo om het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te voorkomen. Volg de aanwijzingen van je tattoo-artiest of huisarts voor het gebruik van de nazorgzalf.